Siirry sisältöön

Mikä ihmeen Okulaari?

Okulaari on Humakin ja Turun ammattikorkeakoulun ESR-rahoitteinen yhteishanke, jonka tavoitteena on parantaa luovien alojen työllisyyttä Varsinais-Suomessa. Erityisesti tavoittelemme esittävien taiteiden ammattilaisia ja tuottajia mukaan, mutta hankkeen toiminta on avointa kaikille luovan alan toimijoille, olit sitten opintojen loppusuoralla, juuri valmistunut tai jo vuosia työelämässä ollut. Hanke alkoi virallisesti 1.2.2022 ja se jatkuu aina elokuun loppuun 2023 asti.

Keskeistä hankkeessa on eri alojen osaajien yhteen tuominen ja verkoston rakentaminen. Haluamme kohtauttaa luovan alan ammattilaisia ja näin luoda moniammatillisen ekosysteemin, joka näin pystyy parantamaan osallistujien työllisyysnäkymiä. Okulaarin verkostosta muodostuu tekijöidensä näköinen ja tavoitteena on, että se jatkaa elämäänsä itsenäisesti myös hankkeen jälkeenkin.

Toinen hankkeen työkalu luovien alojen työtilanteen parantamiseksi ovat Okulaarin koulutuspaketit. Niiden keskeisiä teemoja ovat oman osaamisen hahmottaminen ja sanallistaminen, tuotteistaminen sekä yrittäjyys ja sen erityislaatuisuus luovilla aloilla. Koulutukset alkavat syksyllä 2022 ja jatkuvat aina kesään 2023 asti.

Kaikki koulutukset ovat maksuttomia ja niistä voi valita itselleen sopivimmat, kaikkiin ei tarvitse osallistua.

Lisäksi 31.5.2022 järjestetään tulevaisuusleiri Vepsän saaressa, jossa luodaan verkostolle tulevaisuusvisio luovia menetelmiä hyödyntäen.

Ilmoittaudu mukaan hankkeeseen tästä linkistä https://www.lyyti.in/Okulaarihankkeen_yhteystietolista_1021